Antisemitisme i kølvandet på Mette Frederiksens Israel-initiativ

Den funktionelle antisemitisme har kronede tider i Danmark i disse dage, hvor Mette Frederiksen indgår aftale med Israel om at langtidssikre vaccineleverancer.

I erkendelse af, af EU ikke formår at løfte, hvad kommissionsformand Ursula von der Leyen i januar i ekstrem unions-narcissisme kaldte “en europæisk succeshistorie” – som dog viste sig at blive en fiasko af historiske dimensioner – har Mette Frederiksen gjort det eneste fornuftige: Indledt samarbejde med Israel, som har dokumenteret succes med at sikre en gennemførlig sundhedsstrategi for sin befolkning.

Det har dog sendt det venstrefascistiske støtteparti Enhedslisten og de socialistiske studiekredse SF og Radikale Venstre ud i forbitrede stråmands-diskussioner, som afslører deres sande, funktionelle antisemitisme: Usandheder, fordrejninger og lodrette løgne for at sætte den jødiske stat i dårligt lys – samme strategi som det nazistiske kampskrift Der Stürmer brugte i 1930’erne og 40’erne, for at sætte de uoplyste masser op imod jøder.

Benægter facts

Pernille Skipper fra Enhedslisten hævder, at Israel har forpligtelse til at vaccinere palæstinenserne – på trods af at hun gang på gang bliver oplyst om, at det ikke er rigtigt, senest faktisk 4.3.2021 på live P1-radio, hvor en dansk journalist i Israel fortalte hende det modsatte: Palæstinenserne har selv forpligtelsen til at vaccinere palæstinensere. Det er nedfældet i Oslo-fredsaftalen.

Pernille Skipper benægtede virkeligheden for åben mikrofon, bl.a. ved at påstå, at det er fastslået i Genevekonventionen, at Israel er forpligtet overfor den palæstinensiske befolkning. Der er heller ikke rigtigt. Konventionen taler om ansvaret for befolkningen i besatte områder, og Skipper rider med på det falske narrativ om at Vestbredden, “det palæstinensiske land”, er besat.

For det første findes der ikke et “palæstinensisk land”. Vestbredden tilhører formelt Jordan.

For det andet bor det helt dominerende flertal af palæstinensere på Vestbredden i det der hedder Område A, som er militært bevogtet af det palæstinensiske selvstyre. Hvis Israel skal ind for at vaccinere – imod selvstyrets udtalte vilje – skal de tvinge sig adgang til uvaccinerede palæstinenseres overarme med kampvognene forrest. Hvordan ville Hønge og Skipper ikke reagere hvis dét skete..?

For det tredje er Vestbredden ikke besat. Jordan overdrog helt tilbage i 1994 området til Israel som mandatområde. Så slap de selv for bøvlet med de evigt klynkende og terroristiske palæstinensere.

Pernille Skipper ved det godt alt sammen. Hun er jurist. Alligevel lufter hun løgnen om den jødiske stat.

Det falske narrativ,
den falske præmis

Karsten Hønge fra SF har udbredt sig vidt og bredt om at han “ikke vil have en dråbe vaccine, som er taget fra en palæstinenser” og som Israel “har forpligtelse til at levere”.

Igen den falske præmis: Her handler Karsten Hønges uærlighed om narrativet om at Mette Frederiksen angiveligt skulle tage til Israel for at flyve hjem igen med lastrummet fyldt med overskudsvaccine. Alt det vaccine som Israel “snyder palæstinenserne for”.

Igen en lodret manipulation. Det har aldrig, aldrig, været på tale at Danmark og Israel skulle udveksle vacciner de ikke selv kunne bruge. Det har hele tiden handlet om at etablere produktionsfællesskab, for at sikre rigelige vacciner i fremtiden.

Det ved Karsten Hønge godt. Alligevel lufter han løgnen om den jødiske stat.

Fælles for Skipper, Hønge og deres proselytter er med andre ord hæmningsløs, kynisk fornægtelse af realiteterne om Israel, og grænseløse usandheder om den jødiske stat med henblik på at understøtte den palæstinensiske dagsorden om helt at udslette Israel og alle jøder.

Hvis det ikke er antisemitisme , hvad er det så?


Illustration: Udsnit fra forsiden af bogen “Touching Peace: From the Oslo Accord to a Final Agreement” af  Yossi Beilin.