Dokudrama om to danskeres dramatiske skæbne i Nigeria

Min farfar Niels Høegh Brønnum blev født i 1882 i Nørholm vest for Aalborg som et af 12 børn. Han uddannede sig som landmand og havde egentlig forventet at skulle gøre karriere som godsforvalter på danske herregårde. Sygdom og alt for tidlig død i hans nærmeste familie fik ham til at ændre karriere-planer. Han uddannede sig til læge og rejste i 1913 ind i et totalt primitivt, nærmest ukendt Nigeria, hvor han grundlagde et hjælpearbejde, som i dag respekteres af millioner i seks afrikanske lande.

Tre år efter at min farfar drog ud rejste lægen Mogens Uhrenholt til Nigeria for at støtte ham. Uhrenholt, som blev født i 1876 i Ø. Uttrup øst for Aalborg, havde et uhørt barsk liv bag sig som blandt andet nybygger i USA og havde allerede da han rejste til Afrika personlige oplevelser, som ville have knækket de fleste, i bagagen. Endelig ankommet til Nigeria blev Uhrenholt ramt af en sygdom, der blev hans dødsdom. Alligevel kæmpede han til det sidste med at opbygge klinik, hospital, skole og kirke i et hårdt plaget stammesamfund.

Bogen Banebryder er en dramatisk, dokumentarisk fortælling om de to mænds helt ekstraordinære indsats med at bane vejen for hvad der i dag er omfattende humanitært arbejde i en række lande i central- og vestafrika.

Bestil bogen ➡️ her